Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A DJIA-30 index 0,05 százalék csökkenéssel, az S&P-500 index 0,06 százalék csökkenéssel, a Nasdaq Composite index pedig 0,28 százalék emelkedéssel kezdte a keddi kereskedést.

A vártnál jobbnak bizonyult harmadik negyedévi GDP-növekedés mellett a Nasdaq Composite index emelkedéséhez hozzájárult az Apple nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban elért két százalékos erősödése is. Médiajelentések szerint ugyanis az Apple 2024-től elektromos autókkal is megjelenik a piacon. A Tesla részvénye is erősödött kissé a tőzsdén kívüli forgalomban a keddi nyitást megelőzően, miután az S&P-500 index tagjaként eltöltött első napján, hétfőn hat és fél százalékkal esett az árfolyama.

Az olajár folytatta a csökkenést a hétfői három százalékos esés után. Az olajárat az új vírustörzs megjelenése miatt a kereslet várható alakulásával szemben felmerült aggodalmak terhelik meg.

A Brent nyersolaj ára 1,34 százalékkal állt alacsonyabban az amerikai kereskedés kezdetén a nemzetközi kereskedelemben hordónként 50,23 dolláron, a WTI ára 1,61 százalékkal 47,20 dollárra csökkent.

Az eurót 0,11 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2228 dolláron, az arany spot ára 0,14 százalékkal unciánként 1879,55 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!