Indexemelkedéssel nyitott New York

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi veszteséges zárás korrekciójaként - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. augusztus 24. péntek, 15:43
Fotó: Shutterstock

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,12 százalék, az S&P-500 index 0,26 százalék, a Nasdaq Composite index 0,37 százalék emelkedést mutatott.

Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások a várakozásoknak megfelelően eredménytelenül zárultak. Az Egyesült Államok és Kína a héten léptette életbe kölcsönösen a 16 milliárd dollár áruértékre korábban bejelentett 25 százalékos importvámot.

Pénteken a piacok Jerome Powell Fed-elnök beszédére várnak a Jackson Hole üdülőhelyen rendezett éves jegybanki konferencián. A piac útmutatásokat vár az amerikai jegybank belföldi és nemzetközi gazdasági növekedésről alkotott véleményére vonatkozóan, különös tekintettel arra, hogy a legutóbbi kamatdöntő ülés héten nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvéből fenntartások voltak kiolvashatóak a protekcionista intézkedések és a kereskedelmi ellentétek növekedésfékező hatásával kapcsolatban.

Az olajár az Irán elleni amerikai szankciók kínálatszűkítő kilátása miatt emelkedett szerdán: a WTI ára 1,70 százalékkal hordónként 68,98 dollárra, a Brent ára szintén 1,70 százalékkal 76,00 dollárra.

A dollár a Fed elnökének beszédére várva gyengült, az arany ára pedig ezzel párhuzamosan emelkedett: az eurót 0,53 százalékkal jegyezték erősebben 1,1601 dolláron, az arany ára 0,74 százalékkal unciánként 1202,80 dollárra emelkedett.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK