A csütörtöki szünnapot pénteken rövidített kereskedés követi majd az Egyesült Államokban, a piacok közép-európai idő szerint 19.00 órakor zárnak 22.00 óra helyett.

Szerdán az amerikai tőzsdék vegyesen, többnyire indexemelkedéssel zártak. New Yorkban a DJIA-30 index egy szerény töredékponttal mínuszban végzett, az S&P-500 index viszont 0,30 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,92 százalékkal emelkedett.

QP | Quality Placement

Az európai piacok veszteségbe fordultak csütörtökön az előző napi egy-másfél százalékos nyereségeikből. A kora délutáni órákban a főbb piacok fél százalék körüli veszteségben jártak, a londoni tőzsde viszont egy százalékkal süllyedt mínuszba.

Az olajár csütörtökön csekély emelkedést mutatott, miután szerdán mintegy másfél százalékkal felfelé korrigálta a kedden elszenvedett hat százalékos veszteséget. Kora délután a WTI nyersolaj ára 0,13 százalékkal állt magasabban hordónként 54,70 dolláron, a Brent pedig 0,25 százalékkal magasabban 63,64 dolláron.

Az eurót 0,17 százalékkal jegyezték erősebben 1,1403 dolláron, az arany ára 0,05 százalékkal unciánként 1228,60 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!