A DJIA-30 index 0,44 százalék, az S&P-500 index 0,96 százalék, a Nasdaq Composite index 1,21 százalék emelkedéssel indult neki a hétfői kereskedésnek.

A pozitív kezdés elsősorban a technológiai ágazatnak volt köszönhető, a Facebook, Amazon, Apple, Netflix és Alphabet részvények mindegyike egy százalékot meghaladó erősödést ért el a nyitás előtt is a tőzsdén kívüli kereskedelemben az elmúlt héten elszenvedett veszteségeik korrekciójaként.

Hasonlóképpen felfelé korrigált az olajár is a pénteki nagy esést követően. A Brent hat százalékkal, a WTI 7,7 százalékkal esett pénteken.

Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI 1,69 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 51,27 dolláron, a Brent ára 1,80 százalékkal ment fel 60,10 dollárra.

Az eurót 0,19 százalékkal jegyezték erősebben 1,1357 dolláron, az arany ára 0,15 százalékkal emelkedett unciánként 1230,90 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!