Erősen kezdett New York

Erős indexekkel indult a kereskedés a szerdai nyitásban az előző napi pozitív zárás után az amerikai értékpapírpiacokon - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. december 19. szerda, 16:14
Fotó: Shutterstock

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,13 százalék emelkedést, az S&P-500 index 0,12 százalék, a Nasdaq Composite index 0,08 százalék emelkedést mutatott.

A pozitív kezdést a Fed szerda esti kamatemelésére váró pozíciók felvételére vissza piaci elemzők. A Fed európai idő szerint este nyolckor hozza nyilvánosságra idei utolsó kamatdöntő ülésének az eredményét.

A piacokon többségi vélekedés alakult ki arról, hogy újabb 25 bázispontos kamatemelésre kerül sor, az idén már a negyedikre, a kamatemelési ciklus 2015 decemberi kezdete óta pedig a nyolcadikra. A monetáris szigorítás 2015 decemberi megkezdése előtt a Fed hét évig tartotta történelmi mélységben, zéró közeli szinten az alapkamatot, hogy ezáltal ösztönözze a gazdasági növekedést, és felpörgesse az inflációt.

Az olajár felfelé korrigált az előző napokban elszenvedett nagy esés után. A WTI 1,50 százalékkal hordónként 47,30 dollárra, a Brent 1,03 százalékkal 56,84 dollárra. A Brent ára kedden 5,6 százalékkal 14 havi mélypontra, a WTI ára pedig 7,3 százalékkal 2017 augusztusa óta a legalacsonyabbra esett a világpiaci túlkínálat veszélye és a globális gazdasági növekedés lassulásának a kilátása miatt. Mindkét olajtípus 30 százalékot adott le októberi idei legmagasabb árából.

Az eurót 0,48 jegyzik erősebben 1,1417 dolláron, az arany ára 0,10 százalékkal unciánként 1254,80 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK