Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,17 százalékkal, az S&P 500 0,21 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,15 százalékkal süllyedt a kereskedés első perceiben.

Trump elnök beszéde az unió helyzetéről nem tartalmazott olyasmit, ami különösebben megmozgatta volna a piacokat, ami csalódást keltett, mert fontos gazdaságpolitikai bejelentéseket vártak. A befektetők hangulatát viszont javította, hogy kedvezőek a vállalati eredmények, az S&P indexben szereplő vállalatok 71 százaléka a várakozásokat meghaladó eredményről számolt be.

Kedden nyereséggel zárt New York. A DJIA 0,68 százalékkal, az S&P 0,47 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,74 százalékkal emelkedett.

Az olaj jegyzése gyengült, miután az API szakmai szövetség adatai szerint az amerikai olajkészletek a múlt héten a vártnál nagyobb mértékben, 2,5 millió hordóval nőttek. Ezt nem tudta ellensúlyozni a venezuelai olajexportot sújtó amerikai intézkedések várható hatása. Nyomás alatt tartja az olajárakat a világgazdaság, főként az európai gazdaság növekedésének lanyhulása. Megtámasztotta a jegyzéseket ugyanakkor, hogy Trump elnök az unió helyzetéről szóló beszédében azt mondta, lehetséges a kereskedelmi megállapodás Kínával, és a jövő héten újrakezdődnek a megbeszélések.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 55 centtel, 53,11 dollárra csökkent. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 49 centtel, 61,49 dollárra süllyedt.

A dollár kissé erősödött. Az euró kora délután 1,1387 dollár körül forgott a reggeli 1,1404 dollárral szemben.

Az aranyár a dollár erősödésével párhuzamosan kissé mérséklődött. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1313,27 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,1 százalékkal alacsonyabban, mint előző este.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!