Süllyedő indexekkel indított New York

Süllyedő indexekkel indult a kereskedés csütörtökön a New York-i tőzsdéken - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. február 21. csütörtök, 16:34
Fotó: Reuters

A piacon csalódást keltett, hogy decemberben 0,7 százalékkal csökkent a kulcsfontosságú amerikai gyártmányú tőkejavak megrendelésállománya, ami kedvezőtlen folyamatokat vetít előre, noha e javak kiszállítása 0,5 százalékkal nőtt.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,30 százalékkal, az S&P 500 0,41 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,55 százalékkal állt szerdai záróértéke fölött a kereskedés első negyedórájában.

Szerdán mérsékelt erősödéssel zárt New York. A DJIA 0,24 százalékkal, az S&P 0,18 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,03 százalékkal emelkedett.

Az olaj jegyzése stagnált, az árak a 2019. évi csúcs körül mozogtak. Érezteti hatását az OPEC és néhány nagy exportőr termelésének csökkentése, a Venezuela és Irán elleni szankciók, de a nagyobb mértékű áresést felfogta a globális gazdaság lehűlése és a rekordszintre emelkedő amerikai palaolaj termelés.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 1 centtel, 57,17 dollárra ment föl. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése nem változott, 67,04 dolláron állt.

A dollár kissé gyengült. Az euró kora délután 1,1349 dollár körül forgott a reggeli 1,1336 dollárral szemben.

Az aranyár lecsúszott 10 hónapos csúcsáról, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről kiadott közlemény nyitva hagyta egy idei kamatemelés lehetőségét. A kamatemelés erősítené a dollárt, gyöngítve az arany iránti keresletet. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1335,66 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,2 százalékkal alacsonyabban, mint szerda este.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK