Mínuszban állnak az indexek New Yorkban

Mínuszban állnak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedd este. Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,05 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,19 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,92 százalékos csökkenést jelzett.
Szász Péter, 2019. április 30. kedd, 20:07
Fotó: Shutterstock

Az árfolyamok alakulását kedden döntően a negyedéves nagyvállalati eredmények befolyásolták. A nap legnagyobb vesztese az indexeket erőteljesen lefelé húzó Alphabet, a Google anyavállalata volt mintegy 8,4 százalékos veszteséggel, miután a vállalat a hétfő esti zárás után közzétett gyorsjelentésében a vártnál rosszabb számokat közölt.

Ezzel szemben a General Electric várakozáson felüli eredményt jelentett a keddi tőzsdei kezdés előtt, ennek folytán részvénye több mint 4 százalékos pluszban állt.

A Merck részvénye mintegy 2,6 százalékos, a Pfizer részvénye pedig csaknem 3,5 százalékos nyereségben állt a befektetők számára megnyugtató negyedéves eredmények közzétételét követően.

A Mastercard részvényárfolyama 2,3 százalékos pluszban állt, rekordszintet ért el kedden, miután negyedéves nyeresége felülmúlta az előzetes elemzői várakozásokat.

Ágazati szinten a keddi kereskedés legnagyobb vesztese a kommunikációs szektor volt, ezzel szemben az ingatlanszektor részvényei kiemelkedően teljesítettek.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára emelkedést mutatott részben a Venezuelában éleződő belpolitikai feszültség miatt, részben azért, mert Szaúd-Arábia készségét fejezte ki a termeléskorlátozás folytatására egész évben, az Egyesült Államok nyomása ellenére is. Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 36 cent (0,57 százalék) emelkedéssel, 63,86 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 60 centes (0,84 százalék) pluszban, 72,14 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,35 százalékkal, 4,45 dollárral, 1285,95 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1215 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1226 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK