New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,12 százalék, az S&P-500 index 0,13 százalék, a Nasdaq Composite index 0,18 százalék veszteséget mutatott.

A hét elején az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok elmérgesedésének a jelei idézték elő az árfolyamok csökkenését az amerikai értékpapírpiacokon. Donald Trump amerikai elnök vasárnap Twitter üzenetben jelezte Washington szándékát a kínai importvámok megemelésére a folyamatban lévő tárgyalások eredménytelensége miatt. Az Egyesült Államok kereskedelmi képviselője, Robert Lighthizer pedig a héten péntekre helyezte kilátásba az importvámok megemelését. Donald Trump szerdai Twitter üzenetében bejelentette, hogy kínai tárgyalóküldöttség érkezik az Egyesült Államokba a kereskedelmi megállapodás megkötésére, ami enyhített valamelyest a befektetői aggodalmakon.

A piacok figyelme a kereskedelmi kapcsolatok várható alakulása mellett továbbra is főként a folyamatban lévő vállalati eredménybeszámolói szezon esedékes publikációira irányul. Eddig az S&P-500 index tagvállalatainak 88 százaléka tette közzé negyedéves eredményét, 73 százalékban az elemzői várakozásokat meghaladó adatokkal.

Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI nyersolaj ára 0,07 százalék veszteséget mutatott 61,36 dolláron hordónként, a Brent ára pedig 0,47 százalékkal 69,55 dollárra csökkent.

Az eurót 0,10 százalékkal jegyzik erősebben 1,1201 dolláron, az arany ára 0,19 százalékkal unciánként 1288,10 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!