Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

New Yorkban a kerekedés kezdetén a DJIA-30 index 0,52 százalék, az S&P-500 index 0,58 százalék, a Nasdaq Composite index 0,67 százalék veszteséget mutatott.

Kedden a DJIA index egy hónapja a legjobb eredményét érte el több mint 200 pontos emelkedéssel annak köszönhetően, hogy az amerikai gazdaság változatlanul jó fundamentumait értékelve a befektetők felfelé korrigálták a kínai kereskedelmi ellentétek eszkalálódása miatt hétfőn elszenvedett nagy veszteséget.

Szerdán azonban a várakozások alatti kiskereskedelmi forgalomról közzétett adatok ismét fordítottak a befektetői hangulaton. A washingtoni kereskedelmi minisztérium tőzsdei nyitást megelőzően közzétett jelentése szerint áprilisban a kiskereskedelmi forgalom 0,2 százalékkal csökkent az előző havihoz képest a várt 0,2 százalék növekedés helyett és az előző havi 1,7 százalékos növekedés után.

Az ipar és a kiskereskedelem Kínában is viszonylag gyengén teljesített áprilisban, ami ismét ráterelte a befektetők figyelmét az amerikai-kínai kereskedelmi viszály várható gazdasági következményeire. A kínai ipari termelés áprilisban 5,4 százalékkal nőtt éves bázison, szemben a márciusi, négy és fél éves csúcsot jelentő 8,5 százalékkal. Elemzők 6,5 százalékos növekedést vártak áprilisra. A kiskereskedelmi forgalom éves összevetésben 7,2 százalékkal nőtt, ami 2003 májusa óta a legalacsonyabb ütem. Elemzők 8,6 százalékos bővülésre számítottak a márciusi 8,7 százalék után.

Az olajár csökkent, a Brent 0,53 százalékkal hordónként 70,86 dollárra, a WTI 0,96 százalékkal 61,19 dollárra. Az árcsökkenés az amerikai nyersolajkészletek múlt heti növekedésének tulajdonítható a várt csökkenés helyett. A készletek 8,6 millió hordóval emelkedtek, míg a piac 800 ezer hordós csökkenést várt.

Az eurót 0,15 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1186 dolláron, az arany ára 0,33 százalékkal unciánként 1300,55 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!