Veszteséges kezdés New Yorkban

Veszteségbe fordult a csütörtöki nyitáskor az amerikai értékpapírpiacokon az előző nap elért vegyes zárás után - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. július 25. csütörtök, 16:04
Fotó: Getty Images

New Yorkban a DJIA-30 index 0,18 százalék, az S&P-500 index 0,21 százalék, a Nasdaq Composite index 0,48 százalék veszteséget mutatott a kereskedés kezdete után mintegy tíz perccel.

A csütörtöki kereskedésben elsősorban vállalati eredménybeszámolókra figyelnek a tőzsdei befektetők.

A Facebook például egy százalékkal erősödött várakozáson felüli eredmény mutatóinak köszönhetően. A Facebook egy felhasználóra jutó bevétele meghaladta az elemzői számításokat.

A Ford részvénye viszont hat százalékkal veszített árfolyamából, mivel az autógyár rontott éves eredmény-előrejelzésén.

A 3M részvénye négy százalékkal erősödött vártnál jobb negyedéves beszámolójának köszönhetően.

Az S&P-500 index tagjainak nagyjából a harmada tette már meg negyedéves beszámolóját, 75 százalékuk a vártnál jobb adatok bemutatásával.

Az olaj ára az amerikai nyersolajkészletek múlt heti csökkenését mutató adatok miatt emelkedett csütörtökön. A WTI ára 0,75 százalékkal hordónként 56,30 dollárra, a Brent ára 0,87 százalékkal 63,73 dollárra emelkedett.

Az euró árfolyama erősödött, miután Mario Draghi az EKB elnöke az euróövezeti recesszió kockázatának az enyhüléséről nyilatkozott az euróövezeti jegybank kamattartó döntésének indoklásában.

Az eurót 0,28 százalékkal jegyzik erősebben 1,1170 dolláron, az arany ára 0,45 százalékkal unciánként 1417,25 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK