Közép-európai idő szerint este hét óra körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,04 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,12 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,36 százalékos csökkenést jelzett.

Kedden a vállalati beszámolók mellett főként a kamatdöntés előtti kivárás határozta meg az amerikai befektetői hangulatot. A várakozások szerint az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve szerdán ismét kamatot csökkenthet.

QP | Quality Placement

A kedvező gyógyszeripari gyorsjelentések folytán az S&P 500-as mutató kedden újabb történelmi csúcsot állított fel.

A keddi kereskedés nyertese az egészségügyi és az energiaszektor volt, ezzel szemben a technológiai és a kommunikációs szolgáltató ágazat gyengén teljesített.

A nap nyertesei között volt a Merck részvénye több mint 4 százalékos drágulással, annak köszönhetően, hogy a vállalat nyeresége meghaladta az elemzői várakozásokat. A másik nagy gyógyszeripari óriás, a Pfizer papírja is felfelé húzta az indexeket 3 százalékos nyereséggel, miután a vállalat javította idei nyereség-előrejelzését.

A Google anyavállalata, az Alphabet 2,1 százalékos mínuszban állt, mivel a harmadik negyedévben elért profitja elmaradt az előzetesen várttól.

A General Motors mintegy 4,7 százalékos pluszban állt a vártnál magasabb negyedéves profitjának köszönhetően.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatóját terhelte egyebek mellett az Apple 2,2 százalékos, az IBM 1,7 százalékos és a Nike 1,4 százalékos gyengülése, valamint a Walmart, a Microsoft, a Visa és az American Express 1 százalék körüli esése.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két kőolajfajta ára minimális mértékben változott. Közép-európai idő szerint este hét óra körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 3 cent (0,05 százalék) mínusszal, 55,78 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 12 centes (0,19 százalék) csökkenéssel, 61,45 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,38 százalékkal, 5,75 dollárral 1490,05 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1105 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1109 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!