Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai tőzsdék csütörtökön a hálaadás ünnepe miatt zárva tartottak, pénteken pedig rövidített kereskedési időben tartanak nyitva.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,22 százalék, az S&P-500 index 0,23 százalék, a Nasdaq Composite index 0,27 százalék veszteséggel kezdett.

Szerdán az amerikai indexek nyereséggel zártak, sőt a Wall Street a hét első három napjának mindegyikén rekordon. Csütörtökön viszont kimaradtak az értékpapírpiacokon világszerte bekövetkezett árfolyamcsökkenésből, amit a geopolitikai feszültség fokozódása és ezzel párhuzamosan a befektetői kockázatkerülés felülkerekedése váltott ki. Donald Trump amerikai elnök ugyanis szerdán aláírta a hongkongi tüntetőket támogató törvényt, amit Kína azonnal a belügyeibe való súlyos beavatkozásnak minősített és ellenlépéseket helyezett kilátásba.

Pénteken az ázsiai piacok többsége, a kínai tőzsdékkel az élükön veszteséggel fejezték be a kereskedést, az európai tőzsdék többsége azonban már pozitív irányba korrigált. Az amerikai kereskedési idő kezdetén Frankfurt 0,2 százalék, Párizs 0,1 százalék nyereséget, London 0,3 százalék veszteséget mutatott.

Az olaj ára pénteken csökkent, az amerikai kereskedési idő kezdetén a Brent nyersolaj ára 1,44 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 62,36 dolláron, a WTI ára 1,45 százalékkal 57,27 dollárra csökkent.

Az eurót 0,15 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0991 dolláron, az arany spot ára 0,21 százalékkal unciánként 1455,08 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!