Csökkenéssel zárt New York

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be pénteken a rövidített kereskedési napot az amerikai tőzsdék - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. november 29. péntek, 21:15
Fotó: Pixabay

New Yorkban a DJIA-30 index 0,38 százalék, az S&P-500 index 0,34 százalék, a Nasdaq Composite index 0,46 százalék veszteséggel fejezte be a kereskedést.

Csütörtökön a hálaadás ünnepe miatt zárva tartottak az amerikai tőzsdék. Szerdán a főbb indexek nyereséggel zártak, sőt a Wall Street a hét első három napjának mindegyikén rekordon.

Az amerikai tőzsdék csütörtökön kimaradtak a nemzetközi piacokon az amerikai kínai ellentétek fokozódása miatt bekövetkezett árfolyamcsökkenésből. Donald Trump amerikai elnök szerdán aláírta ugyanis a hongkongi kormányellenes megmozdulásokat szankciók kilátásba helyezésével támogató törvényt, amit Kína a belügyeibe való súlyos beavatkozásnak minősített és ellenlépéseket helyezett kilátásba.

Az olaj ára pénteken csökkent, a rövidített amerikai kereskedési idő végén a Brent nyersolaj ára 4,06 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 60,70 dolláron, a WTI ára 4,51 százalékkal 55,49 dollárra csökkent.

Az eurót 0,12 százalékkal jegyzik erősebben 1,1021 dolláron, az arany spot ára 0,40 százalékkal unciánként 1463,90 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK