New Yorkban a DJIA-30 index 1,60 százalék, az S&P-500 index 2,03 százalék, a Nasdaq Composite index 2,64 százalék eséssel kezdte a kereskedést.

Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdeindexek nagy veszteségben jártak a koronavírus-fertőzés gyors európai terjedése miatti befektetői aggodalmak hatására. Első alkalommal történt meg ugyanis, hogy Kínán kívül, nem pedig Kínában regisztráltak több új fertőzést a világon. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek, valamint az euróövezeti EuroStoxx50 index egyaránt 3,6 százalék veszteséget mutatott az amerikai kereskedés kezdetén. Három százalék feletti veszteséget mutattak a londoni, frankfurti és párizsi tőzsdeindexek is.

A koronavírus-fertőzés miatti termelési és kereskedelmi korlátozások és az ezzel együtt járó gazdasági lendületvesztés borús kilátásokat vetít előre az olajkereslet alakulására nézve. Az olajár már az ötödik egymást követő napja esik és már egy éves mélypontot ért el.

A Brent nyersolaj ára az amerikai kereskedés kezdetén 3,65 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 50,88 dolláron, a WTI ára pedig 4,56 százalékkal 46,51 dollárra csökkent.

Az eurót 0,85 százalékkal jegyzik erősebben 1,0971 dolláron, az arany spot ára 0,75 százalékkal unciánként 1651,87 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!