Nem sokkal korábban a G7-ek pénzügyminiszterinek és jegybanki vezetőinek a közös közleménye ugyanis nem fogalmazott meg semmi konkrét intézkedést a koronavírus gazdaságot romboló hatásainak a mérséklésére. A dokumentum aláírói általánosságban fogalmaztak, jelezték, hogy készek bevetni minden fiskális eszközt, ha a koronavírus miatt romlana a globális gazdaság helyzete.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,64 százalék, az S&P-500 index 0,60 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,63 százalék gyengülést mutatott a kereskedés kezdetén.

Az amerikai tőzsdék nyitásakor az európai piacok pluszban álltak hétfői záróértékeikhez képest: a londoni FTSE index 1,98 százalék, a frankfurti DAX index 2,36 százalék, a párizsi CAC index pedig 1,93 százalék erősödést jelzett.

Az olajár emelkedett az amerikai piacok nyitásakor. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 94 centtel (2,01 százalékkal) 47,69 dollárra nőtt, az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 96 centtel (1,85 százalékkal) 52,86 dollárra emelkedett.

Az arany unciánként 0,51 százalékkal (8,15 dollárral) 1602,95 dollárra drágult.

Az eurót 1,1125 dolláron jegyezték, alacsonyabban a reggeli 1,1147 dollárnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!