Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,40 százalék, az S&P-500 index 0,21 százalék, a Nasdaq Composite index 0,01 százalék csökkenéssel indult neki a pénteki kereskedésnek.     A csütörtöki kereskedést a Wall Street indexei 0,2-0,3 százalék veszteséggel, a Nasdaq mutatója pedig 0,3 százalék nyereséggel zárta. A Nasdaq Composite csütörtökön nap közben átlépte február 19-i rekordzárását is.

A tőzsdei befektetőket egyrészt az új gazdaságösztönző csomagról folyó washingtoni pártközi tárgyalások elhúzódása aggasztja, másrészt kivárásra rendezkednek be Washington és Peking között az első fázisú kereskedelmi egyezményről szombaton esedékes egyeztetések előtt.

A pénteki gyenge kezdéshez hozzájárult a kiskereskedelmi forgalom vártnál gyengébb júliusi növekedéséről a tőzsdei nyitás előtt közzétett kimutatás is.

Az ipari termelés viszont a piaci várakozásoknak megfelelően 3,0 százalékkal nőtt júliusban az előző havihoz képest a júniusi 5,7 százalékos havi növekedés után. Az ipari termelés azonban még így is 8,4 százalékkal marad el a koronakrízis előttitől. Az ipari termelésen belül a feldolgozóipari termelés a várt 3,0 százaléknál nagyobb mértékben, 3,4 százalékkal nőtt júliusban a júniusi 7,4 százalék után.

Az olajár csökkent pénteken, de ezzel együtt is pozitív heti eredményre számíthat. A WTI nyersolaj ára az amerikai piacok nyitásakor 0,47 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 42,07 dolláron, a Brent ára pedig 0,44 százalékkal 44,76 dollárra csökkent.

Az eurót 0,11 százalékkal jegyzik erősebben 1,1825 dolláron, az arany spot ára 0,19 százalékkal unciánként 1949,89 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!