Erősen kezdett New York

Indexemelkedéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon - írja az MTI.
Szász Péter, 2020. augusztus 17. hétfő, 15:59
Fotó: Shutterstock

A vége felé tartó tőzsdei jelentési szezon a vártnál jobb vállalati eredményeket produkált, továbbá a befektetők kedvező makrogazdasági adatokat várnak a héten a leállás után éledező gazdasági aktivitásnak köszönhetően, miközben az S&P-500 index rekordjának megdöntésével kacérkodik.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,14 százalékos, az S&P-500 index 0,28 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,59 százalékos emelkedéssel kezdte a kereskedést. Pénteken az indexek vegyesen zártak, az S&P index alig 0,4 százaléknyira februárban felállított csúcsától.

Péntekig az S&P-500 index tagjai közül 457 tette közzé negyedéves beszámolóját, több mint nyolcvan százalékuk a meglehetősen visszafogott várakozásoknál jobb eredménnyel.

Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdeindexek vegyesen álltak, de többségében pozitív tartományban. A páneurópai mutatók, az FTSE EuroFirst 300 és a Stoxx Europe 600 indexek 0,3 százalékos, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,2 százalékos nyereséget jelzett.

Az olajár kissé csökkent, bár Kína importnövelő szándékának köszönhetően stabilnak mutatkozott az amerikai-kínai politikai feszültség eszkalálódásának ellenére is. A Brent nyersolaj az amerikai piacok nyitásakor 0,35 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedésben hordónként 44,64 dolláron, a WTI ára pedig 0,26 százalékkal unciánként 41,90 dollárra csökkent.

Az arany ára a múlt heti négy és fél százalékos esés után felfelé korrigált. A múlt heti az arany legnagyobb áresése volt március óta. A dollár árfolyama is stabilizálódott valamelyest, bár a főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár index 93 pont körüli értéken, több mint két éve a legalacsonyabb szinten áll.

Az eurót 0,15 százalékkal jegyzik erősebben, 1,1858 dolláron, az arany spot ára 1,12 százalékkal unciánként 1966,22 dollárra emelkedett

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK