A hangulatot egyrészt a munkanélküli segélykérelmek számának vártnál nagyobb múlt heti növekedése terheli meg, másrészt ismét feléledt a befektetői érdeklődés a technológiai papírok iránt.

A DJIA-30 index 0,29 százalék, az S&P-500 index 0,43 százalék, a Nasdaq Composite index 0,84 százalék emelkedéssel kezdte a csütörtöki kereskedést.

Szerdán a DJIA index 1,6 százalék, az S&P index 2,0 százalék, a Nasdaq index 2,7 százalék nyereséggel zárt.

Az olajár csökkent csütörtökön az amerikai olajkészletek vártnál nagyobb múlt heti növekedése miatt.

A WTI ára az amerikai piacok nyitásakor 1,26 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 37,57 dolláron, a Brent ára pedig 1,08 százalékkal 40,35 dollárra csökkent. Szerdán a WTI ár 3,5 százalékkal, a Brent ára 2,5 százalékkal emelkedett.

Az euró árfolyama egyheti csúcsra emelkedett a dollárral szemben annak köszönhetően, hogy a kamatdöntő ülést követő tájékoztatón az EKB elnöke az euróövezeti gazdaság eddig vártnál lendületesebb javulását jelezte előre.

Az eurót 0,83 százalékkal jegyzik erősebben 1,1900 dolláron, az arany spot ára 0,65 százalékkal unciánként 1959,21 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!