New Yorkban a DJIA-30 index 0,19 százalékos, az S&P-500 index 0,20 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,06 százalékos emelkedéssel kezdte a szerdai kereskedést.

Az árfolyamoknak a vírusellenes oltástól és egy újabb gazdaságélénkítő csomagtól várt gazdasági növekedés adott emelkedő lendületet.

Az optimista várakozások a korlátozások által leginkább érintett ágazatok papírjainak kedveznek, például az utazással, közlekedéssel és szabadidő eltöltéssel kapcsolatos területeknek. Az American Airlines részvénye közel 4,0 százalékkal, a United Airlines részvénye pedig 1,5 százalékkal erősödött a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban. A Boeing részvénye több mint 1,0 százalékkal erősödött.

A várt gazdasági fellendülés reményében a nyersolaj ára kilenc havi csúcsot ért el szerdán még annak ellenére is, hogy az amerikai készletek a várt 1,42 millió hordós csökkenés helyett 1,14 millió hordóval nőttek az elmúlt héten az API keddi jelentése szerint.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,64 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 45,89 dolláron, a Brent nyersolaj ára pedig 0,78 százalékkal ment feljebb 49,22 dollárra.

Az eurót 0,14 százalékkal jegyzik erősebben 1,2119 dolláron. A főbb devizákkal szemben kalkulált dollár index három napi emelkedés után 2018 áprilisa óta nem látott mély szintre süllyedt szerdán.

Az arany spot ára a rekordokat döntögető részvényindexeket tükrözve 0,83 százalékkal unciánként 1854,99 dollárra csökkent. Kedden az arany spot ára két hete, november 23. óta a legmagasabb szintet érte el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!