A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 18,78 ponttal, 0,08 százalékkal, 23 346,24 pontra emelkedett - írta az MTI a Reutersre hivatkozva. Az S&P 500-as mutatója 3,18 ponttal, 0,13 százalékkal nőtt, és 2510,03 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 30,66 ponttal, 0,46 százalékkal emelkedett, és 6665,94 ponton zárt.

Veszteséges kezdést követően pluszba fordultak az indexek. A piaci hangulatot javította, hogy Donald Trump amerikai elnök mérsékelten optimista hangot ütött meg az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások alakulásával kapcsolatban.

A befektetői bizalom azonban még mindig törékeny a világpiacokon. A világgazdasági növekedési kilátások miatti félelmek, az Egyesült Államok és a Kína közti kereskedelmi konfliktusok és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed tervezett kamatemelései továbbra is óvatossá teszik a kereskedőket. A piaci hangulatot befolyásolja az is, hogy már 12 napja tart az amerikai kormányzat részleges leállása.

A szerdai kereskedés nyertese a technológiai ágazat mellett az olajár emelkedése miatt az energiaszektor volt.

Az IHS Markit londoni gazdaságkutató intézet szerdán azt közölte, hogy az amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) decemberre 15 hónapja legalacsonyabb szintre, 53,8 pontra süllyedt a novemberi 55,3 pontról - írta az MTI. Egy éve decemberben a mutató magasabban, 55,5 ponton állt. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének gyorsulását tükrözi.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!