A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,1 százalékkal, 27 358,62 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutatója 0,02 százalékkal gyarapodott és 3014,28 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,17 százalékkal emelkedett és 8258,19 ponton zárt - írta az MTI.

Az indexek nem mutattak jelentős elmozdulást napközben, a mutatók szerény nyereség és veszteség között ingadoztak.

Az iparvállalatok, valamint a pénzügyi ágazat és az energiaipar részvényei gyengén szerepeltek. Ezzel szemben az ingatlanszektor, valamint az egészségügyi és a technológiai ágazat nyereséget mutatott.

Az energiaszektor papírjait az olajárak esése húzta lefelé, míg a pénzügyi vállalatok részvényei a Citigroup negyedéves eredményeinek közzétételét követően álltak veszteségben. Az induló tőzsdei beszámoló szezonban az amerikai nagybankok közül a Citigroup tette közzé elsőként negyedéves eredményét. A Citigroup nyeresége felülmúlta ez elemzői várakozásokat, azonban a nagybank a kamatmarzs csökkenéséről számolt be - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!