Az európai tőzsdéken hétfőn kereskedtek először a múlt hét szerda óta a karácsonyi ünnepek miatt. A londoni tőzsde hétfőn is zárva tartott.

A páneurópai Stoxx Europe 600 index 0,81 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,00 százalékkal emelkedett hétfőn. Frankfurtban 1,54 százalékkal tíz havi csúcsra emelkedett a DAX index, de napközben csúcsot is döntött. A párizsi CAC-40 index 1,20 százalékkal zárt magasabban három heti csúcson, Milánóban 0,69 százalékos emelkedéssel egy havi csúcson végzett a tőzsdeindex, Madridban pedig 0,57 százalékos indexemelkedéssel két havi csúcson fejeződött be a hétfői tőzsdenap. Budapest is zöldben zárt hétfőn.

Az olajár kezdetben emelkedett hétfőn, majd kissé lefelé korrigált. A Brent ára 0,18 százalékkal állt magasabban az európai piacok zárásakor a nemzetközi kereskedelemben hordónként 51,43 dolláron, a WTI ára pedig 0,02 százalékkal 48,22 dollárra csökkent. Napközben 52 dollár felett is járt a Brent ára, amire legutóbb márciusban, a koronavírus-válság előtt volt példa.

Az eurót 0,09 százalékkal jegyzik erősebben 1,2215 dolláron. Az arany spot ára unciánként 1879,41 dolláron változatlanul állt az európai piacok hétfői zárásakor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!