Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az Euronext tájékoztatása szerint a Deutsche Börse-vel és más potenciális partnerekkel folyó tárgyalások még az elején tartanak - írja az euractiv.hu. A tőzsdék egyesülni szeretnének, hiszen a verseny megerősödött, amit az elektronikus kereskedésre való áttérés is segített. So szakember szerint egy egységes európai tőzsde sokkal vonzóbb lehetne, hiszen a kereskedők, befektetők számára fontos a tranzakciós költségek csökkentése. Fúziós tárgyalásokat az utóbbi időben sorozatosan jelentettek be, miközben Amerika is igyekszik javítani pozícióit Európában: a Nasdaq 15 százalékról 18,7 százalékra növelte részesedését a London Stock Exchange-ben. A Deutsche Börse - amelyet az Euronext 2005-ben már megpróbált megvásárolni - nem kommentálta a fúziós tárgyalásokról szóló híreket. Tavaly egyébként a tárgyalások azért fejeződtek be sikertelenül, mert nem tudtak megállapodni az egyesült cég székhelyének kérdésében, abban, hogy Németországban vagy Franciaországban legyen-e a központ. A Deutsche Börse Frankfurtot jelölte meg székhelyül, az Euronext azonban ezt nem fogadta el. Eközben a London Stock Exchange külföldi vásárlók célpontjává vált. Az amerikai Nasdaq előbb 447,7 millió fontért a cég 15 százalékát vásárolta meg, a héten pedig 119,2 millió fontért további 9,79 millió részvényt vett, amivel 18,7 százalékra növelte részesedését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!