Aggódnak a piacok az újranyitás miatt - írja elemzésében az Erste Befektetési Zrt. Egyrészt örülnek, hogy újraindul az élet és így kisebbek lesznek a veszteségek. Másrészt a dél-koreai és a vuhani esetek is rávilágítanak arra, hogy nem olyan egyszerű túljutni a járványon. Az előbbi esetben egy "elszabadult" fertőzött egyén - végiglátogatva néhány klubot és bárt - végigfertőzött néhány embert még több mint egy héttel ezelőtt, és emiatt az elmúlt néhány napban újra dinamikusan növekedni kezdett az új megbetegedések száma Dél-Koreában.

A kínai Vuhanban az április 8-i nyitást követően előszőr - azaz egy hónap elteltével - újabb vírusos beteget találtak. A szóban forgó esetek rámutatnak arra, hogy nem olyan könnyű megszabadulni a járványtól. Viszont mindkét esteben azonnal léptek a hatóságok. Az első esetben intenzív kontaktuskutatás zajlik, míg a második esetben az egész lakosságot letesztelnék.

A legújabb hírek egy olyan piacra jöttek, amely már éppen komoly eufóriában volt a nyitás miatt, s így az árfolyamok magasra szöktek. Ugyanakkor az is látszik, hogy a járványt, a betegséget az ázsiai országok tűzzel-vassal irtják, amint újra megjelenik, azonnal odacsapnak mindenféle eszközzel.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!