Az elmúlt két és fél év legnagyobb - közel 3 milliárd dolláros - európai kibocsátása óriási siker volt Lengyelországban, a hatalmas érdeklődés miatt hosszú sorok alakultak ki a brókercégek irodái előtt, ezért a jegyzési időszakot meg is kellett hosszabbítani. A lakossági 140 ezer új tőkeszámlát nyitott, a magánszemély jegyzők száma a 200 ezret is meghaladta. (A 40 milliós országban ezzel 1,28 millió darabra emelkedett a lakossági tőkeszámlák száma). A jelentős túljegyzés miatt komoly vételi érdeklődés mutatkozott a részvény mai első kereskedési napján, a papír a 312,5 zlotys kibocsátási értékről 13 százalékkal magasabbra 352 zlotyra drágult. A cég részvényeiből szinte "kötelező" lesz tartania minden, a régióban érdekelt alapkezelőnek, hisz a PZU a maga 10 milliárd dolláros kapitalizációjával Közép-Európa egyik legnagyobb vállalata, márpedig az intézmények feltehetőleg most töltik fel készleteiket. A cég részvényei május 17-én a WIG20 indexbe is bekerülnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!