A részvény kibocsátási ára 136 zloty (1 dollár=2,7737 zloty). A kormány 146 zlotyban (1 dollár=2,740 zloty) állapította meg a részvény maximált árát.

A JSW július 6-án debütál a varsói értéktőzsdén. Az állam tulajdonhányada ezután 50 százalék plusz egy részvény marad a bányaipari cégben. A szakszervezetek kezdetben ellenezték a JSW privatizációját. Végül beleegyeztek, miután több kedvezmény sikerült elérniük az államnál és a cégvezetésnél, így béremelést, illetve azt, hogy tíz évre foglalkoztatási garanciát kaptak.

A JSW-részvényt több mint 168 ezer magánbefektető jegyezte le, köztük a cég közel hétezer foglalkoztatottja, továbbá 200 intézményi befektető. A lengyel kormány az idén 15 milliárd zloty állami tulajdonrészt tervez értékesíteni a költségvetési hiány csökkentése céljából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!