2018. október 12-én a Vajna András György minősített többségű befolyása alatt álló AV Investments Befektetési Kft. megvásárolta a Park Teniszklub Zrt. 100 százalékos leányvállalatát, a Dynamopest Kft.-t, amely az Est Media Vagyonkezelő Nyrt.-ben 5 300 000 darab törzsrészvénnyel rendelkezik - írta közleményében az Est Media és a Park Teniszklub.

A jogügylettel a Park Teniszklub befolyása az Est Mediában 19,74 százalékra csökkent.

Vajna a társaságban öt százalékot meghaladó mértékű - az AV Investments-en és a Dynamopesten keresztül gyakorolt - befolyást szerzett.

Az Est Media tavaly került ki a csődeljárás alól, miután a Park Teniszklub egyezséget kötött a hitelezőkkel, kötelezettséget vállalt a tartozások rendezésére. Tőzsdei pletyka szerint a cég megmentése összefügg Vajna tőzsdére lépésével, aki tovább vásárolhatja a részvényeket.

Andy Vajna Magyarország egyik leggazdagabb üzletembere, Egyesült Államokból hazatért filmproducer, aki egyebek mellett a TV2 kereskedelmi tévé, a Rádió 1 rádióadó, a Bors bulvárlap, a Délmagyarország és a Kisalföld vidéki újságok tulajdonosa, filmipari kormánybiztos, és az Orbán-kormány engedélyével kizárólagos joggal üzemeltethet öt kaszinót a fővárosban.

A kép forrása: Sean Gallup/Getty Images

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!