Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A román anyavállalatban jelenleg az alapító és vezérigazgató Teszári Zoltánnak 47 százalékos tulajdonrésze van, az Everest Trust a részvények 14,6 százalékát, az Eton Park 7,2 százalékát birtokolja, több magánszemélynél a részvények nagyjából 3-3 százaléka van. Állítólag a részvények globális értékesítésével az RCS a Citit és a Deutsche Bankot bízta meg, Kelet-Közép-Európában a Wood, a román piacon pedig a BRD, a Banca Transilvania és a Raiffeisen segít az IPO-ban - számolt be a portál a román Ziarul Financiar gazdasági lap alapján.

Az RCS & RDS nemcsak Romániában és - a Digi révén - Magyarországon van jelen: Olaszországban és Spanyolországban vezetékes- és mobilszolgáltatásokat is nyújt. A legutóbbi lezárt pénzügyi évben, 2015-ben a csoport árbevétele 750 millió euró (232,5 milliárd forint), EBITDA-ja pedig 237 millió euró (83 milliárd forint) volt.

Tavaly szeptember végén Romániában 2,8 millió kábeltévé, 2 millió vezetékes internet és 3 millió mobilelőfizetőnek szolgáltatott, míg Magyarországon 467 ezer kábeltévé és 417 ezer vezetékes internet előfizetője volt. Hazánkban is hamarosan elindulhat a cég mobildivíziója miután 2014 júniusban a Digi indult az NMHH által meghirdetett frekvenciákért, és szeptemberben hang- és internet-szolgáltatásra is alkalmas hullámhosszokat nyert el. Azóta dolgozna saját hálózatuk kiépítésén, a szolgáltatás akár már idén márciusban elindulhat.

Nemcsak Magyarországon, de Romániában is a mobilos piacon terjeszkedhet az RCS & RDS. A Deutsche Telekom (DT) február óta tárgyal a vállalatcsoporttal román leányának eladásáról. A vezetékes szegmenst a román piacon vezető mobilszolgáltató, a francia Orange vinné.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!