Az új befektetővel szombaton írják alá a szerződést, ám ez csak akkor lép hatályba – mondta az alelnök –, ha a Fotex átutalja a vételár első részét augusztus elsejéig. Az első részlet 600 millió forintot tesz ki, ezt követően három éven keresztül ugyanennyit kell fizetnie az új befektetőnek. Takács hozzátette: a későbbi részletek esetében 10 százalékos éves kamatot is meg kell fizetnie a Fotexnek. Az így befolyó pénzt az FTC a többi sportág fejlesztésére költi – jelentette ki Takács. Az alelnök hozzátette: a Fotex ajánlata sokkal jobb volt, mint a korábbi érdeklődőké. Ezek közé tartozott az angol World Sport Solutions Ltd. (NAPI Gazdaság, 2001. június 13., 1. oldal), de felvetődött potenciális befektetőként az OTP Bank is. Takács határozottan kijelentette, hogy a Fotex – amelynek elnöke Várszegi Gábor – nem kívánja összevonni az FTC Labdarúgó és Sport Kft.-t az MTK futballklubbal, jóllehet ez utóbbi is Várszegi irányítása alatt áll. Takács hozzátette: az új befektető részvénytársasággá kívánja alakítani az FTC Labdarúgó és Sport Kft.-t, sőt azt is elképzelhetőnek tartja, hogy tőzsdére vigyék a céget.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!