Az orosz VTB bank február 7-én indul amerikai és európai bemutatkozó körútra, amely tíz százaléknyi részvénycsomag eladását előzi meg. A Reuters információi szerint február 14-én kerül sor a részvények árazására.

A korábbi tervekkel ellentétben a második legnagyobb orosz bank vezetése úgy döntött, nyilvános, másodlagos kibocsátás keretében adja el a papírokat, így kedvezőbb árat remélnek értük, mintha egy erre szerveződött konzorciumnak egyben adnák el a csomagot.

A jelenleg 85 százalékos állami részesedést a tervek szerint három év alatt 50 százalék plusz egy szavazatnyi részesedésre csökkentik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!