Ezzel négy évi szünet után újra lenne szalámi-részvény a budapesti parketten. Két éve vezették ki - tíz évi tőzsdei szereplés után- a Pick részvényét a BÉT-ről, azóta a magyar húsipart egyetlen részvény sem képviselte a parketten. A jövőben ez a helyzet változhat, ugyanis a Herz Szalámi Rt. új tulajdonosa- Albrecht Ottó, a Cashline Értékpapír Rt. elnöke- a NAPI Gazdaságnak elmondta: kedvező körülmények esetén már akár 2006 elején eljuthat a tőzsdére a Herz részvénye. A 2 milliárd forintos jegyzett tőkéjű cég várhatóan nemzetközi emisszió nyomán kerülne a tőzsdére, amelyben az új tulajdonos számít mindazokra a külföldi befektetőkre, akik a kilencvenes években már tapasztalatokat szereztek a másik magyar szalámi-papírral. A Clar Kft megfigyelők szerint a vételárat vagy annak nagyobbik részét bankhitelből finanszírozta, míg a Pick a befolyó összeget minden bizonnyal a két évvel ezelőtti mammut-osztalékfizetésre felvett hitelei részbeni törlesztésére fordítja. A Pick most folyó reorganizációs programja befejezésekor - várhatóan 2005 január végén- a tavasszal még 60 millió euroós hitelállományából rendkívüli előtörlesztések révén 30 millió eurót farag le. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!