Tőzsdére készül az Angry Birds atyja

Az Angry Birds játékról elhíresült Rovio Entertainment Ltd. finn játékfejlesztő tőzsdei debütálásra készül, hogy vállalatfelvásárlásokra költse a részvényeinek eladásából befolyó összeget - írta az MTI.
Szepesi Anita, 2017. szeptember 5. kedd, 12:50
Fotó: Reuters

A cég mintegy 30 millió euró értékű részvényt tervez elhelyezni a helsinki értéktőzsdén, azt azonban még nem tudni, hogy erre mikor kerül sor.

Technológiai szakértők szerint a Rovio túlságosan függ az Angry Birds márkanévtől és ebből akar kitörni más vállalatok felvásárlásával.

A Roviónak egyébként jól sikerült az idei első fél év, eladásai csaknem megduplázódtak az előző év azonos időszakához képest, elérték a 153 millió eurót. Az alaptevékenységből származó adózott eredménye 42 millió euróra ugrott a tavalyi első félévi 11 millió euróról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK