"A terjeszkedés finanszírozása és a vállalat jövőjének biztosítása érdekében döntöttünk a tőzsdére menetel mellett" - nyilatkozta Massimo Zanetti tulajdonos az osztrák APA hírügynökségnek adott interjúban. A tulajdonos közölte, hogy a vállalat irányításához szükséges többségi tulajdonrészt megtartja. "A tőzsdére menetel a nemzetközi terjeszkedés érdekében tett jól átgondolt lépés. Elsősorban Ázsiára, Oroszországra és Kelet-Európára kívánjuk koncentrálni növekedési erőfeszítéseinket" - mondta.

Az olasz kávé kiskereskedelmi vállalat nemrégiben vásárolta fel a presszógépek gyártására szakosodott új-zélandi Espresso Workz vállalatot, valamint thaiföldi, szingapúri és malajziai pörkölő üzemeivel együtt a Boncafe Group kávéforgalmazó vállalatot.

A 2700 alkalmazottat foglalkoztató Segafredo Zanetti tavaly tízmilliárd eurós értékesítési árbevétel után tízmillió euró nyereséget ért el. A vállalat 14 termelőüzemmel rendelkezik. Forgalmának 70 százalékát külföldön, elsősorban Egyesült Államokban termeli ki. A Segafredo Zanetti napi 50 millió csészével világpiaci első a presszókávé forgalmazásban. Olaszországban a Segafredo Zanetti a gasztronómiai ágazatban is az egyik vezető szereplőnek számít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!