Tőzsdére megy a Tesla

A Tesla Motors 10 millió részvénnyel lépne a New York-i tőzsdére.
NAPI, 2010. június 15. kedd, 13:43
Fotó:

A Tesla 14-16 dollár közötti áron vezetné be papírjait a tőzsdére a társaság kedden nyilvánosságra hozott tervei szerint. A Tesla korábban megállapodást kötött a Toyota Motor Corp-pal arról, hogy amennyiben sikeres lesz az elsődleges részvénykibocsátása a Wall Streeten, úgy egy zárt kibocsátás keretén belül 3,3 millió részvényt értékesít a japán autógyártónak - írta a MarketWatch.

A Tesla a tervek szerint 185 millió dollárt zsebelhet be a nyilvános és a zárt körű kibocsátással.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK