Tőzsdére megy az orosz tőzsde

Ragadós a Varsói Tőzsde elsődleges kibocsátásának példája, 2012-ben ugyanis az orosz RTS értéktőzsde is IPO-t tervez.
NAPI, 2010. november 2. kedd, 15:27
Fotó:


A kibocsátás értéke egyelőre még nem ismert, egyelőre még az azt lebonyolító pénzintézetekkel folyik az egyeztetés a részletekről - nyilatkozta a Bloombergnek a társaság szóvívője.

Az ügylet során bevonandó tőkének mindenesetre már megvan a helye, ebből finanszíroznák ugyanis az RTS oroszországi, ukrajnai és kazahsztáni terjeszkedését.

A nemzetközi értéktőzsdék zöme már túl van nyilvános kibocsátásán, vagy éppen folyamatban van IPO-juk, így logikus lépés az RTS életében a piacra lépés, amely ráadásul a helyi tőkepiac érettségének fokát is jól tükrözi - tette hozzá a szóvívő.

A társaság jelenlegi részvényesei közt orosz oldalról a Troika Dialog és a Renaissance Capital, míg a nemzetközi szereplők szintjén a Deutsche Bank és a Citigroup is megtalálható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK