Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A lap értesülései szerint a cégvezetés a hazai tőzsdei szabályok novemberre tervezett változásaira vár, hogy az új előírásoknak megfelelően jegyezzék be a vállalatot. A Falcon, illetve magyar leányvállalata, a TXM Olaj- és Gázkutató Kft. továbbra is keresi a partnereket a makói gáz kitermeléséhez és értékesítéséhez. Egyebek mellett az ExxonMobillal, a Conocóval, az RWE-vel és a magyar Mol Nyrt.-vel folynak megbeszélések. A magyar olajcég számára még egy igazgatósági posztot is felajánlott a Falcon, de a társaság vezetése ennek ellenére sem lát nagy fantáziát a makói gázüzletben. Az iparszerű gázkitermelés legkorábban jövőre kezdődhet, ha sikerül hazánkban is alkalmazni az eddig csak észak-amerikai gázlelőhelyeken működő mélységi kitermelési technológiát. A szakhatóság már kiadta az úgynevezett bányatelek-engedélyt a TXM-nek, így a próbatermelés már elindulhatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!