Tőzsdére ment a Trivago

A Trivago, a világ legnagyobb szálláskeresője sikeresen debütált pénteken a jórészt technológiai részvényeket tömörítő amerikai Nadsaq tőzsdén.
MTI, 2016. december 16. péntek, 17:47
Fotó: Reuters

A Trivago árfolyama az induló árhoz képest 10,7 százalékos pluszban is állt, ami 2,89 milliárd dollárra árazta be a cég piaci értékét. A németországi, düsseldorfi székhelyű Trivago többségi tulajdonosa az Expedia Inc amerikai online utazási vállalat.

A 11 éve indított Trivago a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 1 millió szálláshelyet hasonlít össze több mint 250 különböző foglalási oldalról. Minden hónapban 120 millió felhasználó választja a Trivagót utazása megtervezésénél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK