Tőzsdére viszi egyik üzletágát a Siemens

A Siemens német konszern azt tervezi, hogy önálló vállalattá alakítja és tőzsdére viszi egészségügyi üzletágát - jelentette be Joe Kaeser vezérigazgató csütörtökön.
MTI, 2016. november 10. csütörtök, 15:08
Fotó: Reuters

Az üzletág becsült értéke 15 milliárd dollár, és a döntéssel az a cél, hogy a Siemens még inkább alaptevékenységére - gyárautomatizálásra, ipari szoftverekre és energiatechnológiára - összpontosítsa erejét.

A müncheni központú ipari konglomerátum - amely az orvosi képalkotó eszközöktől kezdve a szélerőmű-generátorokon át a vasúti szerelvényekig egy sereg terméket gyárt - csütörtökön ismertette pénzügyi évének negyedik negyedéves gyorsjelentését is.

A szeptember 30-ával végződő három hónapban a konszern bevételei éves összevetésben 3 százalékkal 21 milliárd 953 millió euróra, nettó profitja pedig 18 százalékkal 1 milliárd 176 millió euróra, részvényenként 1,42 euróra emelkedett. Az ipari tevékenységből származó nyereség 2,45 milliárd euróra rúgott, ami meghaladja a 2,41 milliárd eurós elemzői várakozásokat.

A rendelésállomány 14 százalékkal 20 milliárd 326 euróra esett, és jóval elmarad az elemzők által várt 21,4 milliárd eurótól. A Siemens azzal magyarázta a csökkenést, hogy az előző bázis kiugróan magas volt egy nagy értékű szélerőmű ügyletnek köszönhetően.

A 2016-os üzleti év egészét tekintve a Siemens bevételei 5 százalékkal 79,6 milliárd euróra, rendelésállománya pedig ugyancsak 5 százalékkal 86,5 milliárd euróra emelkedett, míg nettó profitja közel 25 százalékkal 5 milliárd 584 euróra csökkent. A konszern alkalmazottainak száma 348 ezerről 351 ezerre növekedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK