A részvénypiac forgalma 21,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, pénteken a nap nagy részében negatív tartományban mozgott az index, követve az európai és a tengerentúli tőzsdei folyamatokat, de a nap végén emelkedéssel tudott zárni.

A piaci hangulatot főleg az befolyásolta, hogy a befektetők globális és hazai szinten is kezdik "megemészteni" a jegybanki "cunamit", és pozícionáljak a helyüket. Felidézte, hogy kedden a magyar, szerdán az amerikai, csütörtökön az európai és a brit, pénteken a japán, de összességében húsz jegybanknál volt kamatdöntő ülés a héten.

A Mol 10 forinttal, 0,41 százalékkal 2450 forintra erősödött, 4,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 175 forinttal, 1,03 százalékkal 17 200 forintra nőtt, forgalmuk 13,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,49 százalékkal 409,50 forintra emelkedett, forgalma 173,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 55 forinttal, 0,64 százalékkal 8595 forintra csökkent, a részvények forgalma 3,6 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4218,74 ponton zárt pénteken, ez 15,29 pontos, 0,36 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!