Elfogadta a 4iG Nyrt. csütörtöki rendes évi közgyűlése a társaság 2018 évi IFRS szerinti egyedi és konszolidált beszámolóit, mérleg- és eredmény kimutatásait, illetve az informatikai nagyvállalatba olvadó leányvállalatok vagyonmérlegeit és vagyonleltárát is. A Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó érdekeltségébe tartozó társaság elmúlt évi eredménye után osztalékot nem fizet, a vállalat igazgatóságába a közgyűlés új tagot nem választott. A társaság három év után először lett nyereséges, csoport szinten nettó 14 milliárd forintos árbevétel mellett, 102 milliós nyereséggel és 842 millió forintos EBITDA-val zárta 2018-as üzleti évet.

A részvényesek támogatták a társaság által kibocsátott részvénysorozat össznévértékét nem érintő, újabb részvényfelaprózásra (split) tett igazgatósági javaslatot. Ennek megfelelően a törzsrészvények névértéke ötödére 20 forintra csökken, míg a részvényszám az ötszörösére nő majd azt követően, hogy a társaság a Budapesti Értéktőzsdével (BÉT) és a KELER Zrt.-vel egyeztetett ütemezést kidolgozta.

Részvényesi kérdésekre válaszolva Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a részvényfelaprózástól a 4iG Nyrt. menedzsmentje a forgalom bővülését és a részvények likviditásának javulását várja, mert a splitet követő alacsonyabb árfolyam kereskedhetőbbé, és vonzóbbá teheti a társaság részvényeit a kisbefektetők számára. Az elnök-vezérigazgató emellett megerősítette, hogy a BÉT következő felülvizsgálatán az igazgatóság kezdeményezi majd a társaság részvényeinek prémium kategóriába történő besorolását is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!