Trendfordulóhoz érkezett a forint? Ideje zloty-t venni

A késő délelőtt elért 275,50 körüli támasszint alól fordult vissza, s egészen 277,80 forintig ment el az euró jegyzése szerdán.
Pápai Csaba, 2010. szeptember 29. szerda, 17:29
Fotó:

Érdemes figyelni az euró árfolyamának alakulására a következő napokban, hiszen a deviza jegyzése szerda délelőtt áttörte a 275,50-es technikailag fontos szintet, majd innen fordulva 277,80 forintig emelkedett. Ötvös Mihály, a CIB Bank devizapiaci szakértője szerint a szerdai akár téves kitörés is lehetett az euró/forint árfolyamában, s ha ez így van, a kurzus 280-ig is visszatáncolhat a forint - 289-es euróárfolyam elérése óta tartó, eddig zökkenőmentes - erősödését megtörő korrekciós hullámban.


A forint a térségben szinte egyedüliként erősödött az euróval szemben szerda délelőtt, délutánra azonban már alulteljesítővé vált. A közös devizáért 277,80 forintot is elkértek a nap végére, míg reggel 275,50 alatt is hozzá lehetett jutni a bankközin. A dollár 203,55 forintot, a svájci frank 208,70 forintot ért.

A hazai deviza megítélése jelenleg kevésbé függ a magyar történésektől, hiszen a kormány az elmúlt időszakban többször is megerősítette elkötelezettségét a költségvetési hiánycél tartása mellett, s ezt a piac kedvezően fogadta. Sokkal fontosabb kérdés a befektetők számára, hogy milyen módon valósul meg a Fed által beígért újabb stimulus - figyelmeztetett Ötvös Mihály. A CIB szakértője szerint akár leértékelési verseny is kialakulhat a fejlett piacokon, hiszen a Fed mellett a japán és a brit jegybank is újabb pénzhigítási akciót fontolgat. Ez a folyamat, ha beindul, kedvezhet a térségi devizáknak - hívta fel a figyelmet Ötvös.

A SocGen szakértői a magyar gazdaság gyenge fundamentális helyzetére hivatkozva mégis a forint ellenében játszanának, legalábbis legújabb hírlevelükben erre buzdítják a befektetőket, zloty/forint pozíciók felvételét ajánlva, mondván, a jelenlegi 69,50 körüli szintekről a lengyel deviza akár 72 forintra is drágulhat a közeljövőben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.29 18:09

3 hete esik a zloty a forinthoz képest, megint a "szakértők" eső trendben akarnak long (vételi) poziciót nyittatni az ügyfelekkel... Akkor kell szólni ha megvolt a tendváltás és már emelkedik tehát onnantól érdemes zloty erősödésre játszani...

( akár napi, akár 30 perces gyertyán nézegeten a zlotyt a forint ellenében valahogy egyelőre még esik )

A forint meg 275 és 290 között sávozik az EURO val szemben azaz még korai itt a trendtörés szó használata, föleg, hogy az EURO erősödik, és a Spanyol esetleges leminősités is kavarhat a piacon .
Érthetöbben a devizások 275 nél eladják a forintot és 285-290 táján visszaveszik, közben meg nem csinálnak semmit csak a stoppokat tologatják - 3 hónapja ezzel a módszerrel lehet keresni a sávozásban ) a nagy szó a 275 szint tartós áttörése lenne , mert akkor keresztbe tesz ennek a stratégiának és kiszállnak ( ilyenkor kell az MNB ha forintot akarunk erősíteni - letörni a támaszt !!!)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html