A vezető nyugat-európai indexek közül a német DAX 0,1 százalékos mínuszban áll, míg a francia CAC-40 0,3, az angol FTSE-100 0,5 százalékos emelkedést mutat. A piac igazi irányát azonban majd a délutáni makroadat adhatja meg, továbbá hamarosan Trichet is beszél.

Vállalati oldalról a német Bayer 1,5 százalékos csökkenést mutat azok után, hogy a UBS vételről tartásra minősítette le a vegyipari és gyógyászati céget, miután az elmúlt 2 év szép emelkedései után már nem lát akkora momentumot a papírban. A francia Michelin viszont 0,9 százalékot emelkedett annak a hírnek is köszönhetően, hogy a JP Morgan a gumiban látott 20 százalékos esés hatására kedvező folyamatok jöhetnek a szektorban.

A jobban teljesítő papírok között szerepel a Man Group is (+3,1 százalék) , mely a vártnál jobb profitszámokról adott számot, továbbá a folyó évre is optimista várakozásokat közölt a hedge fundokat menedzselő társaság. A luxuscikkeket gyártó társaságoknak sincs jó napjuk, miután a Burberry eredményei kiábrándították a társaság befektetőit. A Burberry 2,9 százalékot esik, miközben a francia LVMH 1,2 százalékkal került lejjebb.

A Stoxx szektorai közül a biztosítás és a bank halad az élen, míg a sor végén az élelmiszer és a technológia kullog.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!