Ismét sajátrészvény vásárlásba kezdett a Rába, a pénteki tőzsdenapon összesen 54 ezer darabot vett saját papírjaiból a gépipari társaság, 607 forintos árfolyamon. A megbízást ezúttal is a CIB Bank kapta a részvények vételére, az újabb adaggal immár 838 ezer darab van a cég tulajdonában saját papírjaiból.

Az akciónak lehet, koránt sincs vége, hiszen a cég menedzsmentösztönző programjának első két adagjához is közel 1,25 millió darab papírra van szüksége. Már ha lehívják a 2011-ig tartó opciókat, hiszen azok alapján egy adag részvényt 600, a másodikat 1000 forinton vehetik meg a cég vezetői. Ahhoz, hogy a 2006-ban elfogadott ösztönző program harmadik adagja is teljesüljön, a jövő év első felében tartósan 2000 forint fölé kellene hogy kapaszkodjon a pénteken 645 forinton záró árfolyamnak.

Ismerve az elemzők előrejelzéseit a tőzsdék jövő évi várható teljesítményével kapcsolatban, nem ez tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek.
(A NAPI Gazdaság főszerkesztője, Korányi Tamás rendelkezik Rába részvényekkel, munkatársa Lovas-Romváry András a Rába Nyrt. felügyelő bizottságának tagja és szintén rendelkezik Rába részvényekkel.)
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!