Az elemzői várakozásokra is jócskán ráverő eredménymutatókkal rukkolt elő a Berkshire Hathaway, pár nappal a Burlington Northern vasúttársaság 26 milliárd dolláros felvásárlásának bejelentése után. Az "omahai bölcsként" emlegetett Warren Buffet befektetési vállalata 3,24 milliárd dolláros, azaz A sorozatú részvényenként 2087 dolláros nyereségről jelentett, szemben a tavalyi 1,06 milliárdos eredménnyel - írja a Reuters. Az egykor textilgyártással foglalkozó, ám Buffet 44 éves regnálása alatt ipari és pénzügyi konglomerátummá fejlődő társaság bevételei 29,9 milliárd dollárt tettek ki. A kiváló eredmény elsősorban olyan tőzsdei befektetéseken, mint a Coca-Cola, a Goldman Sachs, a Procter & Gamble vagy éppen a Wells Fargo részesedés, illetve a származékos termékeken elért nyereségnek köszönhető. A Berkshire A sorozatú részvényei a gyorsjelentés közzététele után 1,56 százalékkal 104 000 dollárra drágultak New Yorkban.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!