Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az econet.hu cégcsoport 428,1 millió forint adózás utáni veszteséget könyvelt el 2009 első félévében, tavaly ugyanebben az időszakban 136,1 millió forint volt a vesztesége - idézi az MTI-Eco a társaság a nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentését.

Az eredmény romlásában a pénzügyi veszteségek mellett szerepet játszott, hogy az üzemi eredmény a médiapiac szezonalitásának és válság miatti visszaesésének betudhatóan a költségcsökkentő intézkedések ellenére is elmaradt a bázistól.

Az üzemi veszteség 545,2 millió forintot tett ki, az egy évvel korábbi 115,2 millió forint veszteséggel szemben. A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti EBITDA eredmény mínusz 463,2 millió forint volt az idei első félévben, míg tavaly ugyanebben az időszakban 46 millió forint EBITDA vesztesége volt a cégnek.

A csoport árbevétele 24 százalékkal 860,2 millió forintra csökkent.

A média üzletág árbevétele 826 millió forint, üzemi vesztesége 427,1 millió forint volt 2009 első félévében. A vagyonkezelésből 37,6 millió forint bevétel és 123,6 millió forint üzemi veszteség keletkezett.

Az első negyedévhez képest ugyanakkor javult a helyzet: a január-márciusi 260,1 millió forint árbevétel után 600,1 millió jött össze, az adózott vállalkozási eredmény terén pedig a 456 milliós mínuszra 27,8 milliós plusz jött.

Az econet.hu jegyzett tőkéje 4,95 milliárd forint, saját tőkéje pedig 5,89 milliárd forint, ami 7 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi 6,33 milliárd forinthoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!