"Triple-top" az aranyban

A vártnál jobb IFO-index hatására jelentősen erősödött az euró a mai nap során.
Hamilton Tőzsdeügynökség Rt., 2006. március 28. kedd, 17:47
Fotó:

A váratlanul 15 éve nem látott tapasztalt magasságba, 105,4 pontra ugrott márciusban a kiemelt figyelemmel követett IFO német gazdasági hangulat-index. Februárban a felülvizsgált adatok szerint 103,4 ponton állt a mutató. Az adat következtében az euró markáns erosödésbe kezdett, s a dollárral szemben 1,2110-ig emelkedett, míg egy euróért ismét 0,6910 fontot adnak. Eközben 569,35 dollárig emelkedett az arany árfolyama a bankközi piacon, és immár két hónap alatt harmadszorra érte el a kritikus, 570-es tartományokat. Innen szűk stop-lossal érdemes aranyeladási pozíciót nyitni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK