Trump: ha eljárás indul ellenem, összeomlanak a piacok

Trump cáfolta, hogy bűncselekményt követett volna el a 2016-os elnökválasztási kampány során a volt ügyvédjének adott utasításokkal. Kétséges, hogy egy nagyszerű munkát végző elnök ellen elindulhat-e az alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment), de ha ez megtörténne, összeomlanának a piacok - mondta a Fox News televíziónak adott interjúban Donald Trump amerikai elnök.
Domokos Erika, 2018. augusztus 23. csütörtök, 17:16
Fotó: AFP

Kedd este vádalku keretében, eskü alatt azt vallotta Michael Cohen, Trump volt ügyvédje, hogy a 2016-os elnökválasztási eredmény befolyásolása érdekében Trump utasítására bűncselekményt követett el, azaz a kampányfinanszírozási törvény megsértésével hallgattatott el lefizetéssel egy pornószínésznőt és egy playboy-modellt - írta a Portfolio.

Most megkérdezték az elnököt a Reuters tudósítása szerint, hogy mit gondol arról: ha a novemberi félidős választásokon átveszik a demokraták a Képviselőház irányítását (ez eléggé esélyes most), akkor megindítják-e ellene az alkotmányos felelősségre vonási eljárást.

Nem tudom, hogy hogyan lehetne eljárást indítani olyan ellen, aki nagyszerű munkát végzett. Ha elindulna ellenem az eljárás, azt gondolom, hogy összeomlanának a piacok, azt gondolom, hogy mindenki nagyon elszegényedne. Olyan számokat láthatna, amit el se hinne

- nyilatkozta Trump.

A kép forrása: AFP Photo/Saul Loeb

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Warlock, 2018.08.24 09:01

@Vata Janos: Semmi köze a demokráciához, csak egy önelégült, végtelenül nagyképű ember nyilatkozata... tudom, hogy vannak nagy rajongói, és nagy utálói, állást nem foglalnék, de érzésem szerint a fiú egy időzített bomba... arra talán jó lesz a tevékenysége, hogy útjára indítja a küszöbön álló világgazdasági korrekciót.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Vata Janos, 2018.08.24 08:25

Milyen demokrácia az, ahol egy emberen múlik az egész gazdaság teljesítménye, állapota - mégha az az elnök is?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html