Trump megint betett a tőzsdének

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon a keddi másfél-két százalékos erősödés után - írta az MTI.
Domokos Erika, 2018. április 11. szerda, 16:10
Fotó: Reuters

New Yorkban a DJIA-30 index 0,55 százalék, az S&P-500 index 0,66 százalék veszteséggel, a Nasdaq Composite index pedig 0,53 százalék nyereséggel kezdte a szerdai kereskedést.

A kínai-amerikai kereskedelmi feszültség enyhülését nyugtázó keddi árfolyam-emelkedést szerdán Donald Trump elnök Szíriának címzett fenyegetése fordította meg. A kilátásba helyezett szíriai légicsapás és ezzel együtt egy Oroszországot is érintő háborús konfliktus kialakulásának a veszélye az olajárak emelkedéséhez is nagyban hozzájárult.

Az olajár hétfőn és kedden már mintegy öt százalékkal emelkedett. Szerdán a WTI ára 0,70 százalékkal állt magasabban az amerikai kereskedés kezdetén hordónként 65,97 dolláron, a Brent ára pedig 0,61 százalékkal 71,47 dollárra, 2014 vége óta a legmagasabbra emelkedett.

A dollár gyengült, az arany ára emelkedett. Az eurót 0,16 százalékkal jegyezték erősebben 1,2375 dolláron, az arany ára 0,77 százalékkal 1356,20 dollárra emelkedett unciánként - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK