Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai adóreform elfogadását követően sorra emelik a nagy befektetési bankok stratégái az S&P 500-as részvényindex jövő év végi értékére adott előrejelzéseiket.

A korábbi összesítések szerint a 16 legnagyobb befektetési bank elemzői átlagosan 2815 pontra várták a jelenleg 2680 ponton tartózkodó index értékét jövő év vége. A legfrissebb céláremelések után most ez az érték számításaink szerint 2866 pontra emelkedett.

A Bloomberg szerint a múlt héten a Credit Suisse 2875 pontról 3000 pontra, a Wells Fargo 2784 pontról 2863 pontra vitte fel saját előrejelzését. Néhány nappal korábban a Citigroup jött ki egy friss, 2800 pontos, s a Canaccord egy 3100 pontos célárral.

A Wells Fargo stratégái azzal indokolták lépésüket, hogy az általuk korábban becsültnél hamarabb jelentkezik majd az adóreform kedvező hatása a vállalati nyereségekben. Emiatt az index átlagos egy részvényre eső profitjára vonatkozó előrejelzésüket 138,6 dollárról 146 dollárra emelték.

Korábban a JPMorgan előrejelzése volt a legoptimistább 3000 ponttal. A prognoszták akkor úgy vélték, hogy az indexben szereplő cégek átlagos részvényenkénti eredményéhez 10 dollárt tesz majd hozzá az adóreform, ezzel a jövő évre várt profitbővülés fele származhat majd az adóreform kedvező hatásaiból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!